Schema Almedalen 2018

Måndag 2 juli:

08:30-09:45. Deltagande på seminarium: Så blir hållbarhetsfrågorna heta i valdebatten

Arrangörer: Hagainitiativet, Mistra Geopolitics och Stockholm Environmental Institute.

Risk och lönsamhet – två sidor av samma mynt, vad får företagen att agera snabbare? Vilket ansvar har politiken för den hållbara samhällsomställningen? Vilket ansvar har industrins olika sektorer? Hur ser de nya riskerna ut? Kan individen agera och fatta hållbara beslut utan politikens stöd? Är hållbarhetsutmaningarna valvinnarfrågor?

Deltagare: Anders Egelrud, vd Stockholm Exergi, Jan Kilström, vd Green Cargo, Helene Samuelsson, kommunikationschef Preem, Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood, Anna Throne-Holst, president SACCNY, Anders Wijkman, ordförande Romklubben;, Karin Svensson Smith, riksdagsled., MP, Martin Ådahl, chefsekonom, C, Joar Forsell, ordförande, LUF, Ola Alterå, kanslichef Klimatpolitiska rådet, Karin Bäckstrand, professor i miljövetenskap, Stockholms Universitet, Åsa Persson, forskningschef, Stockholm Environment Institute, Karin Bäckstrand, professor i statsvetenskap, Stockholms universitet, Björn-Ola Linnér, professor i klimatpolitik, Linköpings universitet samt Mistra Geopolitics, Louise Karlberg, Sverigechef Stockholm Environment Institute, Nina Ekelund, generalsekreterare Hagaintiativet

Adress: Korsgatan 4, Länsstyrelsens trädgård

Länk till programmet.


13:00-13:50. Deltagande på seminarium: Hur kan varumärket Sverige hjälpa startup & tillväxtbolag för global expansion?
Sverige uppfattas som ett öppet, nytänkande land och ligger ofta högt på rankinglistor för kreativitet, forskning, utveckling, jämställdhet med mera. Hur vill vi att varumärket Sverige ska uppfattas i framtiden? Hur ska startup och tillväxtbolag dra nytta av varumärket Sverige i global konkurrens?

Deltagare: Annika Rembe, Generaldirektör, Svenska Institutet (SI), Torbjörn Holmström, Sr. Advisor, Volvo Group, Johan Söderström, VD, ABB, Anna Throne-Holst, President, The Swedish-American Chamber of Commerce, New York, Linda Nyberg, Moderator
Adress:
Strandvägen, H530. Stora Scenen, Techarenan

Länk till programmet.


Onsdag 4 juli:

Sommar i P1: Anna Throne-Holst är sommarpratare i Sommar i P1. Lyssna på avsnittet här.

Vi är tillgängliga på plats för frågor eller kommentarer. Kontaktperson: Yasmina Backström: yasmina.backstrom@saccny.org

12:25-12:55. Deltagande på seminarium: The Swedish entrepreneurial boom – how long can it continue?
Arrangörer: Dagens industri, Financial Times
Deltagare:
Hugh Carnagy, Executive newspaper edior, Financial Times, Anna Throne-Holst, vd, Svensk-Amerikanska Handelskammare, Saed Esmaeilzadeh, medgrundare, Serendepity, Lotta Edling, chefredaktör, Dagens industri
Språk: Engelska
Spotify rules the world, Klarna is grown up and Skype connects us all! The Swedish entrepreneurship is well known but how will we continue to produce successful companies that will change the world? How can government and the business community support even more?
Adress:
Donners Plats 2
Länk till programmet.

14:00-14:45 Deltagande på seminarium: Swedish Investment in the U.S.
Arrangörer: American Chamber of Commerce in Sweden
A discussion on Swedish investments in the U.S. that may encompass, among others, the digital economy, geopolitical environment, removal of barriers to commerce, ensuring market access and the protection of intellectual property.
Deltagare: Anders Danielsson, ceo, Skanska, Dr. Catherine L. Mann, Global Chief Economist, Citi and former Chief Economist OECD, Daniel Troedsson, ceo, Alelion, Anna Throne-Holst, president, The Swedish-American Chamber of Commerce in New York, Charlotta Zetterström, ceo, Fabrique, Johan Marcus, executive director, The Swedish-American Chambers of Commerce of the United States of America, Peter Dahlen, managing director, American Chamber of Commerce in Sweden
Språk: English
Adress:
Spegelsalen, Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6
Länk till programmet.

Torsdag 5 juli:

08:40-09:30 Nasdaq: Opening Bell Ringing Ceremony
Börsöppning med Anna och Niclas Holmberg. Di sänder live i sitt program Börsmorgon.
Adress: Donners plats 2, i Dagens industris tält.

På plats under veckan: 

  

Anna Throne-Holst
President
anna.throne-holst@saccny.org

Johannes Jarl
Business Services
johannes.jarl@saccny.org

Yasmina Backström
Communications
yasmina.backstrom@saccny.org

 

INTERESTED IN MORE ARTICLES?

The Swedish-American Chamber of Commerce (SACCNY) produces and publishes well-read articles which reach the Chamber’s entire membership and extended. Content is focused on Swedish-American business and ranges from in-depth interviews with industry leaders to topical articles relevant to startups and young entrepreneurs.

LEARN MORE ABOUT SACCNY

The Swedish-American Chamber of Commerce in New York (SACCNY) is a non-governmental organization with a mission is to promote, advance and protect commercial and professional relations between Sweden and the United States. Read more about our services and members.